Απάτες με πλαστές εξουσιοδοτήσεις – Θύματα αγοραστές αυτοκινήτων μέσω Internet

Author: Kyklos | Editorial Team

Category: Ειδήσεις

18/09/2024

To τελευταίο διάστημα έχουν πληθύνει τα περιστατικά εξαπάτησης ανυποψίαστων αγοραστών αυτοκινήτων μέσω Internet η μέσω αγγελιών.

Οι επιτήδειοι «έμποροι» φέρονται να ζητούν από τους ανυποψίαστους online αγοραστές αυτοκινήτου, μαζί με την προκαταβολή ή και την εξόφληση του οχήματός τους, να υπογράψουν εξουσιοδότηση προς την εταιρεία ΚΥΚΛΟΣ ΑΕ, για να προβεί υποτίθεται αυτή εξ ονόματός τους, σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες έκδοσης νομιμοποιητικών εγγράφων και πινακίδων του οχήματός τους στο Υπουργείο.

  • Η εταιρεία ΚΥΚΛΟΣ ΑΕ, με ανακοίνωσή της ενημερώνει ότι, πέραν της προφανούς εξαπάτησης και παράνομης χρήσης του ονόματός της, για την οποία κινείται νομικά, το γεγονός αυτό εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους απώλειας χρημάτων για τους  καταναλωτές – αγοραστές αυτοκινήτων, αλλά και ενδεχόμενη εμπλοκή τους σε δικαστικές διαμάχες με το Δημόσιο. 
  • Οι υποψήφιοι αγοραστές μέσω αγγελιών ή μέσω Internet (και όχι από εξουσιοδοτημένους εμπόρους αυτοκινήτων), θα πρέπει να γνωρίζουν ότι κανένα έντυπο εξουσιοδότησης, το οποίο αποστέλλεται από ηλεκτρονικές διευθύνσεις (e-mail) που δεν ανήκουν στην εταιρεία ΚΥΚΛΟΣ ΑΕ, δεν είναι έγκυρο, εγείρει υποψίες εξαπάτησης και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να το υπογράφουν.
  • Σε κάθε περίπτωση πάντως, που θα λάβουν ένα τέτοιο έντυπο εξουσιοδότησης, από οποιαδήποτε ηλεκτρονική διεύθυνση ή άλλη πηγή, θα πρέπει οπωσδήποτε να επικοινωνούν με την εταιρεία ΚΥΚΛΟΣ ΑΕ, για να διαπιστώσουν την εγκυρότητά του, διασφαλίζοντας έτσι την οικονομική και νομική ασφάλεια των συναλλαγών τους.

Μοιραστείτε το: